четвъртък, 24 април 2008 г.

Първи закон на успеха

Богатият ми татко казваше:
“Най-богатите хора в света, търсят и градят мрежи,
а всички останали си търсят работа.”
Робърт Т.Киосаки
“Икономическата сила на даден бизнес е
равна на броя на мрежата на квадрат.”
Закон на Меткалф
(един от основателите на 3Com)


Богатите хора не работят за пари (в смисъл наемен труд), те работят, за да изграждат активи (Първи закон на успеха)
Актив е всяко нещо, което носи пасивен доход – например вашата бъдеща бизнес мрежа от познати и приятели, които харесват и си купуват продукти, препоръчани им вас, и които също като вас препоръчват продуктите на своите познати и приятели.

ИЗБЕРЕТЕ САМИ: Работна заплата или мрежов маркетинг!

При работа на заплата човек работи за някого и печели само от собствения си труд.
Моделът е: Работиш - печелиш, работиш - печелиш, работиш - печелиш, работиш - печелиш, работиш - печелиш…
Но ако не работиш - не печелиш, не работиш - не печелиш, не работиш - не печелиш …Същото важи и за хората със свободни професии.
При този начин на работа човек е роб на работата си и работи за пари. Колкото повече пари заработва, толкова по-малко свободно време му остава. Ако реши да не работи, парите му започват да свършват…
В Мрежовия маркетинг се гради екип от много хора, които работят по малко, и всеки печели процент от труда на цялата група, която е изградил. При това в тази група влизат не само хората, които той лично е включил, но и всички хора, които са включени от преките му сътрудници. Така само един сериозен сътрудник може да привлече хиляди хора в организацията ви, а вие да печелите от това много пари години наред!
Тук моделът е друг - отначало: Работиш - не печелиш, работиш - не печелиш, работиш - не печелиш, а след това
Работиш - печелиш, Не работиш - печелиш, Не работиш - печелиш, печелиш, печелиш…
Отначало работиш, без да получаваш пари, защото изграждаш групата си. След време, когато в групата ти има поне 10-20 активни сътрудници, започваш да печелиш, без да работиш кой знае колко, защото вече ти се плаща за резултатите на цялата ти организация! А като напреднеш, започваш да печелиш даже и когато спиш. Получаваш пари всеки месец, години наред, цял живот, независимо от личния си труд, ако организацията ти работи добре. Даже можеш да завещаеш бизнеса си на децата си!
Тогава разполагаш освен с много пари, също и със свободно време, което можеш да ползваш както искаш!